Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JD

J44a76n 96D98ě44d

13. 4. 2017 6:19

Zdá se mi, že tenhle článek je haluz člověka, který toho ví o stavu první hokejové ligy u nás proklatě málo. Pojďme to tedy vzít popořadě tak jak jste napsal.

1)"soutěž o zhruba 28 týmech" v ČR je všehovšudy asi 18 svébytných profesionálních klubů - extraliga + 4 z první ligy. Zbytek jsou více méně farmy - tedy nemají vlastní dostatečný kádr ani na první ligu. Potenciál s tím něco (nikoliv nutně úspěšně) udělat mají tak čtyři další. A to se bavíme o kádru. Když přijde řeč na finance, je to v současnosti ELH+2 (Motor a Dukla).

2)Derby - derby baví a táhne, protože je to svátek. Pokud jich budete hrát za sezonu mnoho - nepobaví, nepotáhne. Navíc světe div se, ELH se hraje čtyřkolově - tedy jste nic nepřidal.

3)Návštěvnost na zápasech mnohých... Návštěvnost mnohých týmů je katastrofální prostě proto, že celá úroveň a kultura klubů je ubohá, nebo klub hraje v díře, kde víc lidí hokej prostě nezajímá (zdravím do Benátek) a tak Mostečáci logicky fandí Cheze, nebo třeba Kadaňáci Pirátům. Takže počet fanoušků na zimácích nezvýšíte - maximálně je možná mezi zimáky přerozdělíte a ani to není jisté. Mimochodem, ELH má taky nějaké nároky na stadion. No a většina prvoligistů (o druholigistech nemluvě) hraje při vší úctě v kravínech a to včetně Dukly, Slavie a Kladna. Ale doporučuji exkurzi do Benátek, Kadaně, nebo Havířova (Sorryjako).

4)Play Off - pro mě za mě- to už je vedlejší - akorát jste ve svém "systému" upřednostnil to, aby se potkali regionální rivalové před tím, aby byli šance spravedlivé.

"Je na čase uspořádat v Česku větší, divácky atraktivnější soutěž a pozvednout kvalitu našeho hokeje."

Sorry jako, ale vy jste ten svatý grál fakt neobjevil. Chce se to zajít na tu první ligu i extraligu podívat, trchu se zajímat a nevymejšlet spásná řešení od stolu. ČR nemá na 28 plně profesionálních a samostatných manšaftů. Hotovo dvacet, po prdeli jeli.

PS: Vynechal jsem Znojmo. Tedy všehovšudy 19...

2 0
možnosti
Foto

Nesouhlasím, sice nevím kolik dělají příjmy ze vstupného, ale určitě to není tolik, aby se s toho dala hrát extraliga. U konkurenčního fotbalu to bez sponzorů a milodarů od majitelů taky nejde. Sloučením by vzniklo sice více derby, ale jaký má smysl utkání špičkového a vyloženě slabého týmu pro samotné hokejisty? Už teď si někteří mládenci z 1 ligy vydělají tolik, že nemají potřebu se dostat do extraligy a sloučením narostou dál jen jejich finanční požadavky, ale výkony ne. Zapojení juniorů by se mělo řešit úpravou pravidel a povinností týmů nasadit do utkání xxx hráčů mladších yyy let na zzz minut. To by platilo pro všechny týmy a nemuselo by se řešit dilema pana Růžičky o uspokojení vedení a nervózních rodičů.

1 0
možnosti
MV

M88a14r12e43k 67V69o31k80á55l

12. 4. 2017 20:35

nejdřív jsem se podíval, jestli není prvního dubna. Ale pak jsem četl dál a stále jsem si myslel, že je to myšleno jako žert. Noooo, ale když jsem to dočetl celé, tak jsem asi změnil názor .... nakonec, proč ne ??

Sice jste vymyslel NHL v malém, ale tí se netajíte a to je model funkční ...

Asi by byl problém to pro kluby ufinancovat

0 1
možnosti
JD

J95a43n 96D85ě23d

13. 4. 2017 7:28

NHL je funkční model. Třeba díky tomu, že na území srovnatelné s ČR tam vychází zhruba jeden až dva manšafty. A ty dva manšafty mají rozpočet zhruba jako naše ELH dohromady.

1 0
možnosti
Foto

Naivní pohled. Už některé z těch 14 klubů extraligy mají problém ufinancovat sezónu, kdepak by se najednou vzalo dost peněz pro 28 nebo 30 klubů? 80 zápasů základní části + 4 kola play off znamená, že máte od začátku října až do května pořád, bez přestávky, co hrát. Jak by se uvolňovali reprezentanti na turnaje a přípravu reprezentace? Velká hokejová liga, by nejenom kvalitativně nevyrostla, ale naopak by zdegradovala. Pokud byste chtěl zvýšit kvalitu, musel byste založit středoevropskou mezinárodní ligu, kam by daly hokejově vyspělé státy střední Evropy dejme tomu po dvou mužstvech. To jsou věci, které se už dlouho diskutují a končí vždycky na nedostatku financí.

2 0
možnosti
JP

J67a78n 97P13e63t94r34u39s

12. 4. 2017 18:50

Díky za reakci. R^

Možná by bylo lepší se na Euro Hockey Tour vykváknout. Třeb hokej z byznys hlediska můžeme dělat líp. Tak hrejme celý rok ligu, bude víc peněz od diváků. Národní tým stačí složit na konci na MS.

Financování. Tak budou mít některé týmy menší rozpočet tak jako ho mají doteď v 1. lize, v tom naprosto problém nevidím. Proč by to najednou měl být problém, jen protože se hraje liga o více týmech?

0 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS