Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

"Křesťanská civilizace" je na ústupu a my jsme svědky jenom dalšího projevu tohoto trendu. Vzrušené debaty jenom zakrývají holý fakt, že další šíření islámu je nevyhnutelné.

Jak se vám to líbí? Vaše pojetí svobody se dřív nebo později obrátí proti vám, jako už tolikrát v historii. Vzpomeňte si pak na to, jak jste otevřeli vrátka bezpráví a nesvobodě.

14 0
možnosti
Foto

"Bezpráví a nesvoboda" jsou příliš silná slova na to, že jde v podstatě jen o to, zda jsou kuřáci schopni na chvílku se své drogy vzdát:-)

5 2
možnosti
Foto

V tomto sporu nejde vůbec o kouření.  Jde jen a jen o zásahu do vlastnických práv.  Pokud toto neochráníme a necháme každého Joudu, který bude náhodou u moci, beztrestně zasahovat  do našich vlastnických práv, pak nás nečeká nic jiného, než státní otroctví.

8 1
možnosti
Foto

Ale buřtovejm demokratům je to úplně jedno. Hlavně, že to stát zase někomu pořádně nandá.

5 0
možnosti
Foto

I97v38o 75C21i23l96i74c66h

7. 6. 2015 12:14

Tak nechť postaví tabák mimo zákon jako jiné drogy anebo ať alespoň zakáží kouření na všech veřejných místech včetně ulic a náměstí, ale ať nezasahují do soukromého (!!!) vlastnictví jedné určité vybrané skupině obyvatelstva - tentokrát konkrétně hospodským ;-€

3 0
možnosti
Foto

Už stejně zasahuje. Kontrola může v podstatě vlézt hostinskému kamkoliv a kdykoliv-s většinovým souhlasem veřejnosti, nikdo nechce být šizen a pojídat zkažené potraviny. Současný diskurz je proti kouření, diskutovaný zákon je důsledkem tohoto diskurzu.

0 0
možnosti
VV

Mozna si nekdo jeste pamatuje na cernobile filmy s Frankem Sinatrou, kde zaroven kouril a zpival, nebo kde v prestavce zpevu kouril dve cigarety na jednou.

Na Viktorianskou Anglii si nikdo pamatovat nemuze, ale nektere jejich tehdejsi zakony byla sympaticke.

Koureni povoleno jen v kurackem salonu a patricne oblecen.

1 0
možnosti
JR

J75a19n 73R67á11ž

7. 6. 2015 13:06

Moc bych se na zákony platné ve Viktoriánské Anglii neodvolával. Některe byly hodně drsné.

Ale jeden zvyk, který tehdy vznikl se mi líbí: Vznik ryze pánských klubů, kam neměl nikdo přístup bez pozvání člena, s podmínkou, že to musel být gentleman.

2 0
možnosti
  • Počet článků 118
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 805x
Společenské dění v Česku i ve světe.

Kde domov na Twitteru