Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MC

M86a72r18e41k 97C34o24z40l

21. 9. 2015 23:05

Naprostý nesmysl. Je to právě naopak: společnost dusí v minulosti nevídaná míra politické korektnosti a proto se objevuje více nesouhlasných pokusů. Pravda je, že spousta věci se už nesmí říkat nahlas nebo sledovat, když se dotyčný nechce rozloučit se svou prací. Teze, že Cikáni kradou, se hojně objevuje už v dávné české literatuře (Ladův Mikeš, Kája Mařík apod.), když ještě o politické korektnosti či nekorektnosti nikdo nemluvil. Stačilo by si zjistit, kolik procent Cikánů a kolik ostatních je za krádeže ve vězení, kdyby podobná statistika existovala. Problém je ten, že teď už není politicky korektní říci, kdo z odsouzených je Cikán a kdo nikoli.

1 0
možnosti
JR

J57a13n 16R53á66ž

21. 9. 2015 23:00

Je tento výtok politicky nekorektní nebo je to korektní konstatování faktů:

"Bruselská byrokracie od Evropské komise až po vedoucí politiky rozhodujících států, je sbírka naprosto nekompetentních idiotů, kteří umí rozhodovat o zakřivení banánů, ale řešit uprchlickou krizi neumí"

P.S. Kritiku za tento výrok ústojím....bez obav!

1 0
možnosti
RH

I konstatování faktů může být nekorektní. Osobně si nemyslím, že by takový politický diskurz přinesl cokoli pozitivního, natož zlepšení čehokoli. Podobné "nekorektní pravdy" se mohou snést na vás nebo na jakéhokoli politika. Můžeme třeba nekorektně tvrdit, že prezident je vychlastaná troska, což je dobré tak do hospody nebo do diskuze, ale ne do politického nebo mediálního diskurzu. Bez ohledu na to, že na tom může být něco pravdy :-(

1 0
možnosti
RH

Ono je to o míře. Pokud se budeme vyhýbat zneužitelným a tendenčním výrokům, jako že "Židé jsou lakomí", "cikáni se nemyjí", "Češi kradou" , tak má PK svou pozitivní úlohu. Dochází ale často k tomu, že PK začne dusit veřejnou diskuzi a nedovolí pojmenovat problém, který reálně existuje, a tedy je překážkou jeho vyřešení. Do hloubky se tím zabývá Browne nebo Sarazzin. Browne popisuje případ, kdy byl lékař v Británii zostouzen a ponižován proto, že upozornil na vysoký výskyt HIV u imigrantů z Nigérie. Došlo tedy k epidemickému nárůstu a rozšíření HIV.

0 0
možnosti
MP

Vždyť vy jste ten pojem ani nepochopil, přesto podáváte výklady jeho významu. Filosofe, filosofe:-/

7 0
možnosti
BP

Poněkud nadmíru negací negací,mám z toho poněkud ambivalentní až negativní pocit - nejsem si jist,co vlastně autor chtěl sdělit...

1 0
možnosti
JL

J72a22k21u15b 52L67é34d61l

21. 9. 2015 21:19

Podepisuji v plném rozsahu. Není lepšího způsobu, jak podepřít jakýkoli názor, než prohlásit, že se to "nesmí říkat" a že všichni, kdo nesouhlasí jsou "politicky korektní pokrytci". Je to stejný blábol jako neustále kolovrátkování konspiračních teorií o "neomarxistech".

1 0
možnosti
JP

J29a10n 51P30e47t52r76u43s

21. 9. 2015 21:47

To že je politická nekorektnost nesmysl a že navážení se do protistrany není argument bohužel neznamená, že to není efektivní řečnická taktika.

Ten termín nezajde tím, že poukážeme na jeho nesmyslnost, ale spíš tím, že ho bude tolik, až to posluchače unaví.

0 0
možnosti
MP

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS